Wil jij dit traject starten?

Neem contact met me op of vul dit formulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met jou op.

Begeleiding d.m.v. een vloeropstelling

Tijdens een vloeropstelling gebruiken we vloerankers (matjes) om jouw situatie op te stellen. Door zelf op de plek van anderen in jouw organisatie te gaan staan kun je je erg goed in hen verplaatsen.

Beschikbare data:

In overleg

Hoe werkt een individuele vloeropstelling?

Kennismaking en intake. De opstelling begint met een kennismaking waarin ik uitleg hoe de opstelling werkt. Daarna doen we een intake, meestal aan de hand van jouw organigram. Tijdens de intake stellen we vast welk vraagstuk je wil opstellen. Je doen de opstelling individueel, dit geeft de veiligheid om zonder blokkades te kunnen experimenteren met mogelijke oplossingen.

De opstelling. Daarna volgt de opstelling zelf, We zetten  jou,  je collega’s en alles wat relevant is neer met vloerankers en voorwerpen en verkennen jouw vraagstuk.

Afsluiten. We sluiten af met korte evaluatie maar gaan meteen niet in de analyse. De opgedane inzichten worden de eerste dagen na de opstelling steeds helderder. Neem hier vooral te tijd voor.

Evaluatie en terugkoppeling. Enkele dagen na de opstelling plannen we een evaluatiemoment waarin we ook eventuele vervolgstappen kunnen bespreken. Dit kan fysiek of digitaal.

Jouw organisatie benaderen we als een systeem.

We bekijken jouw organisatie als systeem. Hoe communiceer jij met je collega’s en andersom? Welke onderlinge verhoudingen en interacties zijn er? Hoe lopen de machtsverhoudingen? Door inzicht in het systeem te krijgen zoeken we naar de diepere oorzaken van jouw vraagstuk; de onderstroom; we brengen jouw situatie letterlijk in beeld.

We bekijken jouw opstelling aan de hand van systemische wetten. Als jouw systeem in harmonie is met deze wetten, dan voorkom je negatieve gevoelens, onderlinge irritaties en stress. Geen abracadabra dus maar een concrete aanpak.

Voorbeelden van deze systematische wetten zijn:

  • Zijn geven en ontvangen in balans?
  • Staat iedereen in jouw omgeving op een rechtmatige plaats?
  • Staat alles in het systeem op de juiste volgorde?
  • Staat iedereen die erbij hoort in het systeem?

Hoe helpt een organisatieopstelling je?

Het doel van de individuele organisatieopstelling is het creëren van inzicht in het systeem en het zoeken naar nieuw perspectief. Na de individuele organisatieopstelling heb je een beter inzicht in jouw invloedsferen en hoe ze jou als persoon beïnvloeden.

Je krijgt inzicht in:

  • Hoe jouw omgeving jou persoonlijk beïnvloedt
  • Welke rol jij speelt in een team en hoe het team jou ziet
  • Hoe je bijvoorbeeld omgaat met overheersende collega’s
  • Hoe je bijvoorbeeld bescheiden collega’s meer betrekt
  • Hoe je jouw werk- en privéleven beter op elkaar kunt afstemmen

 

Wil jij dit traject starten?

Neem contact met me op of vul dit formulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met jou op.

Menu

Contact

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit Ut et massa mi. Aliquam in hendrerit.

Bellen

Op kantoordagen tussen 09.00 en 17.30 op 0653403869

Adres (post)

Holtermanstraat 16A
6512 DB, Nijmegen

Contact opnemen

Denk je dat een organisatieopstelling iets voor jouw organisatie of bedrijf is? Of wil je meer weten? Neem gerust contact op. Ik vertel je graag meer.